El temps | Berga

26°14°

DBerguedà.cat

20/09/2014

Bagàsona 2014

Neixen els primers bolets de la temporada al Berguedà

Es tracta d’un fet poc habitual motivat per les pluges del passat mes de juliol

Maite Flores | Societat | 09/08/2011 21:04

Han passat pocs dies des que va començar el mes d’agost i ja hi ha hagut la primera florida de bolets al Berguedà. Això sí, que ningú esperi omplir el cistell, ja que de moment, només s’han fet alguns rovellons, ceps, rossinyols i cama-secs. Tot i això, ja es pot veure alguna parada de venda de bolets a peu de l’eix del Llobregat, concretament, la parada de regenta la boletaire berguedana Glòria Garcia, a l’alçada de Guardiola de Berguedà. Garcia ha explicat a Ràdio Berga que sempre que disposa de bolets instal•la la seva parada, encara que “siguin difícils de vendre en aquesta època de l’any”.

Neixen els primers bolets de la temporada al BerguedàJa es poden trobar els primers rovellons de la temporada

D’altra banda, Fermí Barat, propietari de l’empresa boletaire Monbolet, ha explicat que és “poc habitual trobar bolets durant la primera quinzena del mes d’agost”. Tot i això, ha destacat que és probable que es facin bolets en zones on les pluges han estat més intenses, com ara, el Ripollès o la Cerdanya i també en alguns boscos de la comarca. Barat ha afegit que encara que es facin alguns bolets, a hores d’ara el mercat de venda d’aquests fongs està inactiu, sobretot perquè la majoria de la gent ha marxat de vacances.

Per tal que els bolets creixin en les condicions idònies, cal un ambient humit, una mica de calor i que caiguin ruixats regularment. Per això, encara caldrà esperar uns dies per anar a buscar bolets i tornar amb el cistell ple.

Guia de salut
Busques feina?
Aplicació DBerguedà per iPhone
Aplicació DBerguedà per Android

Creative CommonsBífidus Produccions

2005-2014  

Generalitat de Catalunya

Subscriu-te als Feeds de Ràdio BergaseparadorSegueix-nosRàdio Berga a FacebookRàdio Berga a TwitterRàdio Berga a IssuuRàdio Berga a FlickrRàdio Berga a YouTube

|