El temps | Berga

26°15°

DBerguedà.cat

19/09/2014

Bagàsona 2014

Comencen a sortir els primers bolets de tardor al Berguedà

Les pluges, la humitat del subsòl i les estones de bon temps han fet que apareguin els primers bolets

Marc Canturri | Societat | 18/08/2010 13:15

Això passa degut a les pluges de finals de Juliol que en alguns indrets de l’alt Berguedà, juntament amb la humitat del subsòl i les estones de bon temps, ha fet que apareguin els primers bolets, concretament es tracta d’uns quants rovellons i ceps.

Segons el Boletaire i responsable de l’empresa Món bolet, Fermí Barat, és normal que a partir de mig agost comencin a sortir els primers bolets a l’alt Berguedà si el temps ha acompanyat.

Segons Barat, tot i que els bolets poden canviar en pocs dies, si continua el temps que ha fet fins ara, enguany hi pot haver una bona temporada boletaire fins a mig octubre.

Tot i que no hi ha una sortida important de bolets, la imatge dels primers bolets al Berguedà ja s’ha produït, fet que s’espera que incrementi l’afluència turística durant el proper mes de setembre quan normalment hi ha la sortida dels primers bolets i les primeres parades de venda a peu de carretera.

Però perquè hi hagi una bona temporada de bolets, cal més pluja que hauria de caure al llarg de la segona quinzena d’agost i sense vent, que moltes vegades és el culpable de que la temporada no sigui tant bona com hauria de ser.

Guia de salut
Busques feina?
Aplicació DBerguedà per iPhone
Aplicació DBerguedà per Android

Creative CommonsBífidus Produccions

2005-2014  

Generalitat de Catalunya

Subscriu-te als Feeds de Ràdio BergaseparadorSegueix-nosRàdio Berga a FacebookRàdio Berga a TwitterRàdio Berga a IssuuRàdio Berga a FlickrRàdio Berga a YouTube

|